Një mirëseardhje e përzemërt!

Kisha e Komunitetit Verilindor është një kishë mizore në Filadelfia Verilindore.

Shërbimet tona të adhurimit janë çdo të dielë në mëngjes në orën 11:00 në 3300 Tyson Ave në cepin e Rowland dhe Tyson.


Ne jemi një kishë "eja ashtu siç je" që kërkon të bëjmë vullnetin e Zotit në forcën e Tij për lavdinë e Tij!

Ekipi ynë Baritor

chris.jpg

Chris Bauer

Chris Bauer është Pastor Administrativ në NCC dhe, së bashku me gruan e tij Patty, ka shërbyer që nga viti 2014.

Dennis Blankenbeckler

Dennis Blankenbeckler udhëheq komunitetin arab të NCC dhe gjithashtu shërben si një i moshuar i sesionit. Dennis dhe gruaja e tij Judy ishin misionarë në Marok për mbi 20 vjet.

.

Maran.jpg

maranatha chung

Maranatha Chung është pastor i komunitetit kinez në NCC. Nga Hong Kongu fillimisht, Maranatha dhe gruaja e tij Angela kanë shërbyer për kinezët në Filadelfia Verilindore për 8 vjet.


martin.jpg

Martin Katro

Martin Katro drejton komunitetin
shqiptar në NCC. Me origjinë nga
Shqipëria, ai dhe gruaja e tij
Heledona u shërbejnë shqiptarëve
në Filadelfia Verilindore për 10 vjet.

Paul.jpg

Paul Pisani

Paul Pisani është një nga pleqtë e
NCC dhe ka shërbyer në seancë
për 8 vjet. Pali dhe gruaja e tij
Kathy vijnë në NCC nga Kisha e
Tetë Presbyteriane në Filadelfia.

Rick.jpeg

Rick Tyson

Rick Tyson aktualisht është duke
shërbyer si pastor i përkohshëm
i NCC. Rick u tërhoq nga
ministria baritore nga Calvary
Presbyterian në Willow Grove
dhe ka shërbyer si një pastor i
përkohshëm që kur erdhi në
NCC me gruan e tij Bethann.

Ajo që ne besojmë

Ne besojmë se Jezu Krishti jetoi jetën që duhet të kishim jetuar dhe vdiq vdekja që merituam të vdisnim. Ringjallja e tij nga të vdekurit është fakti kryesor i historisë njerëzore dhe i kuptimit personal në jetë.

Ne besojmë se duke besuar në të dhe duke u larguar nga strategjitë tona për të shpëtuar, ne gjejmë jetë, gëzim dhe qëllim. Ne jemi një popull që po gjejmë lirinë dhe jetën ndërsa mësojmë t'i besojmë Jezusit, të kthehemi nga mosbesimi dhe frika jonë dhe të gjejmë gëzim në misionin ku ai na thërret. Ne jemi një kishë rrëfyese dhe pohojmë përmbledhjen e doktrinës biblike që përmbahet në Rrëfimi i Besimit në Westminster, së bashku me katekizmat e Westminster të Shkurtër dhe më të Mëdha.

Dallimet e këtij dokumenti përfshijnë:

Shlyerja e Krishtit: Jezu Krishti jetoi jetën që duhet të kishim jetuar dhe vdiq vdekja që meritojmë të vdisnim. Sakrifica e tij është merita e vetme me të cilën Zoti i shpall mëkatarët të jenë të drejtë para syve të tij.

Pavarësia e Shkrimit: Shkrimet e Testamentit të Vjetër dhe të Re janë të padrejta në të gjitha ato që shpall dhe është autoriteti i vetëm për besim dhe praktikë.

Mashtrimi total: Të gjithë njerëzit nuk janë aq të këqij sa mund të jenë, por çdo aspekt i personalitetit tonë është mëkatar - mendja, emocionet, ndërgjegjja dhe vullneti ynë.

Ngjallja trupore: Zoti do ta çojë të gjithë historinë në një qëllim, një fund, i cili do të përfshijë një gjykim të fundit, ringjalljen e trupit, dhe qiejt e rinj dhe tokën e re.

Parësia e Rolit të Zotit në Shpëtimin: Zoti është ai që thërret, rigjeneron, dënon, justifikon, shenjtëron dhe madhëron. Ne nuk kontribuojmë asgjë në shpëtimin tonë përveç mëkatit tonë.
Ne gjithashtu e njohim Rrëfimi belg dhe Katekizmi i Heidelbergut, si dhe këto religjione të lashta, të cilat Kisha i ka pohuar ndër shekuj si përmbledhje të dobishme të thelbit dhe veprimtarisë së Zotit: Creed Apostles, The Nicene Creed.

 FAQ për NCC

Cili është vizioni i NCC? Të unifikuar për të bërë vullnetin e Zotit në forcën e Tij për lavdinë e Tij duke bërë ndjekës të pjekur të Krishtit, të ringjallur dhe të pajisur për t'i shërbyer njëri-tjetrit dhe për të arritur të humburit.

Cili është misioni i NCC? Ne do të:
* Përkushtohemi te lutja dhe shërbesa e Fjalës për ringjallje
* Përkushtohemi ndaj komunitetit, dishepullimit dhe afrimit
* Përkushtohemi në një mënyrë jetese të pendimit të vazhdueshëm dhe të gëzueshëm

Cilat janë vlerat e NCC? * Ungjilli: Ungjilli ndikon në çdo gjë: kursen, shndërron dhe jep fryt
* Lutja: Lutja është zemra e marrëdhënies sonë me Perëndinë dhe fuqia për shërbim
* Misioni: Misioni drejton jetën tonë dhe ministrinë individuale dhe korporative

Kur janë shërbimet e adhurimit? Sundaydo të Dielë në ora 11:00 Shërbimet e adhurimit zhvillohen në anglisht, shqip, kinezisht dhe arabisht. Ne po shpresojmë që së shpejti të shtojmë shërbimet hispanike!

Cilat janë shërbimet si?
Shërbimet tona kanë kohë reflektimi dhe përtëritje, së bashku me muzikë të zhytur në mendime, që çojnë në një predikim të bazuar në Bibël.

A ofrohet kujdesi për fëmijët?
Po! Kujdesi për fëmijët sigurohet për fëmijët që janë nën moshën 4 vjeç gjatë shërbimeve të adhurimit.  
Dhe për fëmijët e moshës 4 deri në klasën e 8-të, ekziston shërbimi i kishës për fëmijë me një mësim të duhur.

Cili është "kodi i veshjes"? Veshja e veshjes nuk është një kërkesë për të adhuruar në NCC. Ne besojmë se gjëja më e rëndësishme është të vijnë dhe të adhurojmë Zotin tonë.

 

 

Kisha e Komunitetit Verilindor

3300 Tyson Avenue

Philadelphia, PA 19149

215.331.6344

Shërbimet çdo të dielë në 11 të mëngjesit
Fidanishtja sigurohet deri në 4 vjeç

Kisha e Fëmijëve në dispozicion për 4 vjet - klasa e 8-të

 
 

Na kontaktoni

Për më shumë informacion në lidhje me Kishën e Komunitetit Verilindor, shërbimet tona, ministritë, ju lutemi plotësoni formularin.

Nëse ka ndonjë nevojë për lutje, ju lutemi na tregoni. Shtë një nder dhe një privilegj të lutemi për komunitetin tonë.